11 Ocak 2018 Perşembe

Hayal ve Gerçek


Toplumları oluşturan bireylerin olaylara ve olgulara verdiği tepkiye göre bir olasılık hesabı ortaya koyduğumuzda.Ortaya koyulan olaylara ya da olgulara nasıl tepki verebileceğini hesap edebilirseniz toplumların sahibi siz olursunuz.

Bunun için ise toplumları oluşturan zihniyetin veya zihniyetlerin hakkında bilginizin tam anlamıyla donanımlı olması gerekmektedir.

Bilindiği üzere bilgisayar,çalışma sistemi en temelinde 1 ve 0 ile oluşan sayısal sistemlerin dönüşümünden ibaret olan bir cihazdır.Bugün evremizde kullandığımız bilgisayarların asıl temeli bir savaş ortamında Almanların enigma şifrelerini kırmak için atılmıştır.İngilizler bu şifreleri en sonunda Alan Turing yardımı ile kırmış ve bu savaşta bilginin ve bilimin yardımı ile kazanan taraf olmuşlardır.

Peki ya kuantum bilgisayarlar ?

Normal bilgisayarlardan daha hızlı bir veri akışı sağlayan ve sistemin en temelinde dahi daha hızlı işlem yapabilme yeteneğine sahip olan bu bilgisayarların bir kullanım amacı da toplumların olaylara ve olgulara verdikleri tepkileri geçmişten günümüze olasılık hesabı ile ortaya koyma olabilir mi ?

Düşünsenize elinizde dünyadaki her toplumun geçmişten günümüze kadar her türlü olaya ve olguya nasıl bir tepki verdiğine dair olasılık hesabı verileri mevcut.Siz bu verileri kuantum bilgisayarı denilen bilgisayara yüklüyor ve sonucunda olacakları yani bir nevi ihtimalleri daraltıyorsunuz.Sonuç olarak artık o toplumun sahibi sizsiniz...


Bir toplumun sahibi olmak ne demektir ?

Bir toplumun sahibi olmak o toplumun zihniyetini çözmek ve o toplumu o toplumun bireylerinin dahi haberi olmadan kullanmak demektir.Bunu başarabildiğiniz zaman devletlerin ve toplumların asıl feth edilmesi başlamış demektir.


Sadece ama sadece bir fikir.Ancak düşünsenize Alan Turing'in yaptığı da en başta bir fikirdi ve ona kimse inanmadı...


Salih Yücel GÜR