24 Haziran 2018 Pazar

Medeniyetler Beşiği Anadolu





Anadolu’nun medeniyetler beşiği olmasının sebebi elbette biz değiliz.Geçmişte yaşamış olan uygarlıklar ve onların bıraktığı miraslardır.

Bu kadar çok mirasın bir bütün halinde bulunduğu bu coğrafyada biz bu mirasın ne kadar farkındayız ve bu mirası ne kadar değerlendirebiliyoruz elbette tartışılır, ele alınması gereken diğer bir konudur.

Ancak bu kadar çok mirasın olduğu bir medeniyet beşiğini ancak ve ancak bu mirasları destinasyonlaştırarak koruyabilir ve ekonomiye katkı sağlamasını sağlayabiliriz.Bu bağlamda kültür turizmini iyi kullanan bir Türkiye ekonomisi de bu alandan gelen rakamlar ile destekleyecektir.

Ülkemizde ve bizim seviyemizde olan diğer ülkelerde kaos çıkmasını isteyen ve ekonomik olarak kriz yaşamamıza neden olan veya olmak isteyen odaklar ülkemizin bölgede güvenli olmayan bir ülke algısını yaratır.Yaratır ki turizm gibi dünya çapında 3.gelir getiren bir kapı Türkiye’ye kapansın.

Diğer yandan elbette bu ekonomik kazanç sapmasında bizim de toplum olarak etkimiz büyüktür.Bu sapma ülkenin çoğu alanını etkilemektedir.Bu etki ekonomiyi pozitif yahut negatif etkilemektedir.

Salih Yücel GÜR