'' Türkiyenin Siyasi İntiharı ''




...


Görüleceği üzere, yalnızca Amerika değil, Avrupa Birliği de Türkiye'nin üniter ulus devlet yapısını ve laik düzenini değiştirmesini dayatıyordu. Amerika ile Avrupa arasında bir amaç ayrılığı yok, yalnızca söylem değişikliği vardı. Amerika Atatürkçülüğe, laikliğe, üniter cumhuriyete saldırırken Osmanlı eyalet ve millet düzenine dönülmesi isteğini de açık açık dile getiriyor, buna karşılık Avrupa Birliği genellikle Osmanlı sözcüğünü ağzına hiç almaksızın yalnızca Atatürkçülüğe, üniterliğe ve laikliğe saldırıyor, eyalet yerine federasyon demeyi yeğliyordu. Oysa Avrupa Birliği'nin istediği yapılınca sonuç  yine ABD'nin istediği Osmanlı'ya dönüş olacaktı.

Avrupa Birliğine girmek için her türlü ödünü veren Türkiye'nin bir yandan da Osmanlı düzenine dönüş için elinden gelen çabayı gösteriyor olması bu bağlamda anlamlıydı.

...



Düşünmek bile istemiyorum ama bir türlü düşüncelerimden silemiyorum; Rockofeller Vakfı'nın mali  desteğiyle Osmanlı dönemi azınlık tapularını araştıranlara Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu'nda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Türk Milletinin geleceği Türk çocuğunun, eğitilmesi noktasında ders kitaplarının değişti¬rilmesi yetkisine haiz olması, oldukça vahim ve bir gafleti sergilemektedir.

...


"Senin için Borçlandık Avrupa!"


Derler ki: Avrupa'yı Rus yayılmasından kurtarmak amaçıyla girişilen Kırım Savaşı yüzünden Osmanlı bütçesi tam takır kalmış, devlet kendi memurlarının aylıklarını bile ödeyemez duruma düşmüştür ve Osmanlı İmparatorluğu, bu yüzden, tarihinde ilk kez 1854'te Mısır'ın gelirlerini İngiltere ve Fransa'ya ipotek ederek Yahudi bankerlerden borç almıştır. Gelin Osmanlı'nın ilk kez dış borç almasının öyküsünü bir de İngiltere'nin eski İstanbul Büyükelçisi David Urquhart'tan dinleyelim;

'' Bugünkü vahim durumu kavramak için geçmişte yapılan borçlanmaların tarihini ve mevcut borçlanma sistemini doğuran durumları hatırlamalısınız. Rusya 1829 Edime Muahedesi ile Türkiye'ye 6 milyon tazminat yükledi. Rusya'nın bu yükü Osmanlı devletine yıkmasındaki amacı ile ilgili elimizde bizzat Rus devlet adamlarının açıklamaları var. Söz konusu açıklama Kont Nesselrod'un Grandük Constantene'ye Çarlığın bu konudaki politikasını açıklamak için yazdığı mektuplardır. '' 


...