12 Eylül 2017 Salı
Gerçek Atatürk'ü Tanımak
Sağ ideolojide Türkçü fikirde olan bireylerin Ülkücü bireylere karşı getirdikleri eleştiriler sayesinde aslında biraz Türkçü bireyler bir arada durabilmektedir.
Bunun göstergesi olarak Atsızcı ve diğer Türkçü fikir babalarının yazdıklarını okuyanlar onaylayanlar ve bu yolu izleyenler olarak ikiye ayırmak istiyorum.
Ortadaki Ülkücü bireylere karşı olan nefret bu iki ayrı Türkçü ideolojik akım kırılmasını birbirine yaklaştırıyor aslında.Aynı olay etki-tepki olarak bir dönem Ülkücü-Komünist arasında da geçmiştir.
Toplumumuzun ne yazık ki bir arada kalabilmesi için ortak bir düşman olması gereklidir.Buradaki düşmandan anlatmak istediğim illa ki fiziki bir eylem gerçekleştirmek değildir.Fikri anlamda da gerçekleştirilen tacizler bazı ideoloji akımlarının içeride parçalanmasına rağmen birbirileri ile ittifak yapmalarını sağlamaktadır.
Bu yüzdendir ki aslında Atatürkçülük dışında kalan bütün ideolojiler az ya da çok Atatürkçü ideolojiye karşı hafif hafif nefret beslemektedir.Bunun ise en güzel örneği Liberal - Muhafazakar - Marksist cephelerin Atatürk ve Atatürkçülük ile iligili fikirleri gelmektedir.Diğer yandan günümüzdeki sözde Türkçü yazarların da Atatürk ile ilgili saçmalamaları da buradan gelmektedir.
Yani Atatürk hem ortak dost hem de ortak düşmandır.Gerçekten gerçek Atatürk'ü anlayanlar ise diğerlerine sadece gülümser :)
"Bugün Sovyetler Birliği dostumuzdur müttefikimizdir. Bu dostluğa ihtiyacımız vardır. Fakat yarın ne olacağını kimse bugünden kestiremez. Tıpkı Osmanlı gibi, tıpkı Avusturya-Macaristan gibi parçalanabilir, ufalabilir. Bugün elinde sımsıkı tuttuğu milletler avuçlarından kaçabilirler. Dünya yeni bir dengeye ulaşabilir. İşte Türkiye ne yapacağını bilmelidir...bizim bu dostluğumuz idaresinde dili bir, inancı bir, özü bir kardeşlerimiz, onlara sahip çıkmaya hazır olmalıyız. Hazır olmak yalnız o günü susup beklemek değildir. Hazırlanmak lazımdır. Milletler buna nasıl hazırlanır ? Manevi köprüleri sağlam tutarak. Dil bir köprüdür...İnanç bir köprüdür... Tarih bir köprüdür. Köklerimize inmeli ve olayların böldüğü tarihimizin içinde bütünleşmeliyiz. Onların bize yaklaşmasını bekleyemeyiz. Bizim onlara yaklaşmamız gerekli."
M.Kemal ATATÜRK 1933, Çankaya Köşkü
Salih Yücel GÜR